Proiect de lege, în Iran, de blocare a navelor care transportă petrol spre UE prin Golful Persic

Aproximativ 100 de deputaţi iranieni au semnat o iniţiativă legislativă care prevede interzicerea tranzitului prin Strâmtoarea Ormuz al petrolierelor care se deplasează spre state europene ce au impus sancţiuni Iranului, relatează presa de la Teheran.

370 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege, în Iran, de blocare a navelor care transportă petrol spre UE prin Golful Persic

Proiect de lege, în Iran, de blocare a navelor care transportă petrol spre UE prin Golful Persic (Imagine: Shutterstock)

"Proiectul de lege este o reacţie la sancţiunile în domeniul petrolier impuse de Uniunea Europeană Republicii Islamice", a explicat Ebrahim Agha Mohammadi, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul iranian.

"Conform proiectului, Guvernul iranian va fi obligat să blocheze tranzitul navelor care transportă petrol spre statele care au impus sancţiuni Iranului", adaugă parlamentarul.

Proiectul va fi dezbătut cu prioritate în Parlamentul de la Teheran.

Uniunea Europeană a impus de la 1 iulie un embargou total privind achiziţionarea şi transportul de petrol provenind din Iran. Sancţiunile au fost decise pe fondul disensiunilor cu regimul islamist de la Teheran privind programul nuclear iranian. Occidentul suspectează Iranul că încearcă, sub paravanul unui program nuclear civil, să se doteze cu arme nucleare. Teheranul respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici