PROTESTE de proporţii în EGIPT - Armata AVERTIZEAZĂ: Constituţia va fi SUSPENDATĂ. Morsi s-a întâlnit cu şeful Statului Major - VIDEO

Constituţia Egiptului va fi suspendată, iar Parlamentul va fi dizolvat în cazul în care preşedintele islamist Mohamed Morsi nu se va conforma solicitărilor cetăţenilor, avertizează armata egipteană, citată de postul Al-Arabiya. Preşedintele islamist al Egiptului, Mohamed Morsi, s-a întâlnit marţi cu generalul Abdel Fattah al-Sissi, şeful Statului Major al armatei, în încercarea de a dezamorsa criza politică.

1519 afișări
Imaginea articolului PROTESTE de proporţii în EGIPT - Armata AVERTIZEAZĂ: Constituţia va fi SUSPENDATĂ. Morsi s-a întâlnit cu şeful Statului Major - VIDEO

Armata egipteană AVERTIZEAZĂ: Constituţia va fi SUSPENDATĂ, iar Parlamentul dizolvat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sute de mii de oameni participă în acest moment la manifestaţii organizate în centrul oraşului Cairo şi cer demisia preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

Forţele opoziţiei denunţă atitudinea autoritaristă a preşedintelui Mohamed Morsi şi starea economiei. Morsi este acuzat că s-a îndepărtat de la obiectivele revoltei soldată cu înlăturarea lui Hosni Mubarak, concentrându-se doar pe atingerea intereselor formaţiunii islamiste Fraţii Musulmani, potrivit Al-Arabiya.

În pofida avertismentelor opoziţiei şi discuţiilor cu preşedintele SUA Barack Obama, Mohamed Morsi a respins ultimatumul de 48 de ore dat de armată pentru onorarea "revendicărilor poporului". Ultimatumul expiră miercuri.

Opoziţia egipteană a anunţat că nu va susţine o "lovitură de stat militară", desemnându-l pe Mohamed ElBaradei reprezentant al "tranziţiei politice".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici