Protestele faţă de schimbările climatice de la Londra s-au extins: Peste o sută de activişti au fost reţinuţi | VIDEO

Mişcarea de protest începută luni dimineaţă în capitala britanică s-a extins, blocând traficul din zona districtului Westminster şi determinând reţinerea de cărte forţele de poliţie a 135 de activişti, membri ai mişcării Extinction Rebellion, relatează site-ul agenţiei Reuters.

224 afișări
Imaginea articolului Protestele faţă de schimbările climatice de la Londra s-au extins: Peste o sută de activişti au fost reţinuţi | VIDEO

Protestele de la Londra faţă de schimbările climatice s-au extins; 135 de persoane, reţinute

Mulţimile de protestatari au ocupat unele dintre cele mai mari străzi, poduri şi pieţe ale cartierului Westminster, care găzduieşte instituţiile guvernamentale britanice, blocând traficul în zonă şi exprimând mesaje pentru luarea de măsuri legislative în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

Protestele care au loc la Londra, la care vor participa aproximativ de 10.000 de cetăţeni, conform preconizărilor făcute de organizatori, fac parte dintr-un demers internaţional sub coordonarea mişcării socio-politice Extinction Rebellion, pe care activiştii săi îl numesc „rebeliune internaţională”.

Mişcarea de protest începută luni este programată să dureze două săptămâni. Manifestaţii similare celei de la Londra sunt organizate şi în Berlin, Viena, Amsterdam, Madrid şi alte capitale ale lumii.

Poliţia londoneză a adoptat o atitudine mai proactivă în raport cu protestatarii, faţă de situaţiile similare anterioare, anunţând mobilizarea câtorva mii de ofiţeri de poliţie pentru asigurarea ordinii publice.

Sâmbătă, ofiţerii de poliţie au descins într-o clădire din sudul oraşului în care protestarii depozitau materiale şi echipamente ce urmau a fi utilizate pe parcursul celor două săptămâni de proteste. În cadrul operaţiunii, 10 persoane au fost arestate, fiind suspectate de conspirare pentru tulburarea ordinii publice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici