Proteste în Siria: Cel puţin zece morţi în urma confruntărilor de la Sanamein - VIDEO

Zece persoane au fost ucise vineri la Sanamein, în sudul Siriei, în cursul unor confruntări cu forţele de securitate, a afirmat un oficial de rang înalt, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

38 afișări
Imaginea articolului Proteste în Siria: Cel puţin zece morţi în urma confruntărilor de la Sanamein - VIDEO

Proteste în Siria: Cel puţin zece morţi în urma confruntărilor de la Sanamein - VIDEO

"Sunt zece morţi la Sanamein, în urma confruntărilor", a precizat el, fără a oferi alte detalii despre confruntările din acest oraş situat în apropiere de Deraa, epicentrul mişcării de contestare a regimului, la 120 de kilometri sud de Damasc.

Anterior, un militant pentru drepturile omului, care nu a vrut să fie identificat din motive de securitate, a menţionat "17 manifestanţi ucişi", dar acest bilanţ nu a putut fi confirmat din surse independente sau medicale.

Ei au fost vizaţi "de tiruri la Sanamein (40 de kilometri nord de Deraa), în timp ce se îndreptau spre Deraa", a afirmat acesta.

Khaled, un martor de la Sanamein, a evocat 13 morţi. El a explicat că manifestanţii au aruncat cu pietre spre sediul Securităţii militare, iar militarii au ripostat deschizând focul.

"Am recuperat opt cadavre şi alte cinci se află la sediu, care refuză să ni le predea", a adăugat el.

Un activist politic a afirmat la rândul său că a văzut "douăzeci" de victime.

La Deraa, potrivit unui protestatar, tirurile forţelor de securitate s-au soldat cu patru morţi şi cel puţin 20 de răniţi.

Un militant pentru drepturile omului a afirmat că manifestanţii au dărâmat statuia fostului preşedinte Hafez al-Assad, tatăl actualului preşedinte Bashar al-Assad, şi i-au dat foc.

Aceste informaţii nu au putut fi confirmate pentru că jurnaliştii au fost împiedicaţi să meargă în zonă.

Pe de altă parte, potrivit oficialului de rang înalt, un angajat al unui club militar a fost ucis de manifestanţi împotriva regimului la Homs, la 160 de kilometri nord de Damasc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici