Proteste la Chişinău şi în diaspora pentru repetarea turului al doilea al alegerilor din Republica Moldova - GALERIE FOTO, VIDEO

Câteva sute de persoane s-au adunat, duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău dar şi în afara ţării pentru a protesta faţă de modul în care s-au desfăşurat alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi pentru a cere repetarea turului al doilea al scrutinului.

1900 afișări
Imaginea articolului Proteste la Chişinău şi în diaspora pentru repetarea turului al doilea al alegerilor din Republica Moldova - GALERIE FOTO, VIDEO

Proteste la Chişinău şi în diaspora pentru repetarea turului al doilea al alegerilor din Republica Moldova (Imagine: Facebook)

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Ei au solicitat, printre altele, demisia preşedintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a ministrului de Externe, Andrei Galbur, suplimentarea numărului de secţii de votare în cazul reorganizării tutului al doilea al alegerilor, deschiderea unui dosar penal pentru examinarea fraudelor comise la alegerile din 13 noiembrie şi pedepsirea celor vinovaţi, potrivit Radio Chişinău.

Manifestanţii au fluturat steaguri ale Republicii Moldova, României şi Uniunii Europene şi au ţinut în mână pancarte pe care erau scrise mesajele "Alegeri fraudate", "Nu Dodon", "CEC-demisia", "Dodon nu este preşedintele meu".

Moldovenii stabiliţi peste hotare au participat, de asemenea, la un protest în semn de solidaritate faţă de cei care nu au putut vota în turul al doilea de scrutin, din cauza faptului că buletinele de vot au fost insuficiente, informează Unimedia.

Aceştia afir­mă că ale­ge­ri­le au fost fra­u­da­te şi că sta­tul, în special Comi­sia Elec­to­ra­lă Cen­tra­lă (CEC) şi Minis­te­rul Afa­ce­ri­lor Exter­ne şi Inte­gră­rii Euro­pe­ne (MAEIE) nu au aigurat drep­tul la vot pentru cetă­ţe­ni­i moldoveni afla­ţi în stră­i­nă­ta­te.

Comunitatea moldovenilor din Sydney (Australia), Cleveland (Statele Unite), Dubai (Emiratele Arabe Unite), Treviso (Italia), Amsterdam (Olanda), Barcelona (Spania) şi Paris (Franţa) cer demisia CEC, a ministrului de Externe, dar şi reorganizarea alegerilor.

Pe grupul de Facebook "Adoptă un vot" au fost postate duminică mai multe fotografii de la proteste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici