VIDEO Proteste violente la Paris de Ziua Internaţională a Muncii: Sute de persoane au fost reţinute şi peste 12.500 au fost percheziţionate/ Poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimogene

Cel puţin 200 de persoane au fost reţinute şi peste 12.500 au fost percheziţionate la Paris, în urma protestelor organizate miercuri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii, potrivit Poliţiei pariziene, citată de France 24.

1873 afișări
Imaginea articolului VIDEO Proteste violente la Paris de Ziua Internaţională a Muncii: Sute de persoane au fost reţinute şi peste 12.500 au fost percheziţionate/ Poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimogene

LIVE Proteste violente la Paris de Ziua Internaţională a Muncii: Sute de persoane au fost reţinute şi peste 12.500 au fost percheziţionate

UPDATE Cel puţin 200 de persoane au fost reţinute la Paris în urma protestelor violente

Deşi la nivel naţional protestele au fost în general paşnice, la Paris autorităţile au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene după ce mai mulţi protestatari au devenit violenţi.

Potrivit estimărilor mai multor posturi de televiziune din Franţa, 40.000 de persoane au participat la protestul din Paris, însă Ministerul francez de Interne a anunţat că numărul protestatarilor este de numai 16.000. Ministerul a mai anunţat că 151.000 de persoane au participat la proteste la nivel naţional.

Percheziţiile efectuate de către forţele de ordine au fost făcute în baza unei legi controversate care a intrat în vigoare în luna aprilie şi care permite percheziţionarea participanţilor la manifestaţii. Totodată, aceeaşi lege prevede că persoanele care îşi acoperă faţa în timpul protestelor pot fi condamnate la un an de închisoare sau pot plăti o amendă penală de până la 15.000 de euro.

Măsurile de securitate au fost sporite miercuri în Franţa, după ce au circulat informaţii potrivit cărora s-ar putea produce violenţe la mitingurile organizate la nivel naţional, de Ziua Internaţională a Muncii.

Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a avertizat recent că „activişti radicali” s-ar putea infiltra printre manifestanţi. Peste 7.400 de poliţişti au fost trimişi în stradă la Paris, iar autorităţile au decis să închidă preventiv 580 de magazine şi restaurante din centrul capitalei.

Sindicatele, dar şi membri ai mişcării „Vestele galbene” au ieşit miercuri în stradă, la doar câteva zile după ce preşedintele Emmanuel Macron a anunţat o serie de măsuri fiscale, printre care tăieri de taxe şi impozite care ar costa bugetul de stat aproximativ 5 miliarde de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici