Purtătorul de cuvânt al liderului turc critică Armata SUA pentru susţinerea miliţiei kurde din Siria

Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc, a criticat Armata americană pentru susţinerea miliţiei kurde din Siria, deşi aceasta a reiterat că nu ar avea nicio legătură cu militanţii kurzi ce luptă împotriva statului turc, informează Reuters.

463 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al liderului turc critică Armata SUA pentru susţinerea miliţiei kurde din Siria

Purtătorul de cuvânt al liderului turc critică Armata SUA pentru susţinerea miliţiei kurde din Siria

Armata SUA a reiterat pe Twitter o declaraţie a Forţelor Democratice Siriene, pe care SUA o susţine în cadrul războiului din Siria, că aceasta nu ar avea legături cu miliţiile kurde.

Forţele Democratice Siriene, partenerul SUA din Siria în lupta împotriva reţelei teroriste SI, include de asemenea miliţia kurdă YPG. Turcia consideră însă YPG-ul drept o extensie a grupului militant Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), privită ca fiind o organizaţie teroristă de către Administraţia de la Ankara.

"Forţele Democratice siriene confirmă faptul că nu sunt afiliate şi nu au niciun fel de legături cu PKK-ul”, a comunicat Armata americană pe Twitter, postând pentru a doua oară un comunicat al Forţelor Democratice Siriene în care se reitera faptul că acestea nu fac parte din PKK.

Ibrahim Kalin a răspuns însă că Armata americană ar trebui să înceteze să mai legitimizeze gruparea teroristă.

Susţinerea americană a YPG-ului a fost un subiect îndelung dezbătut de Washington şi Turcia, un aliat NATO şi membru al coaliţiei internaţionale, condusă de SUA, care luptă împotriva SI.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici