SUA impune sancţiuni surorii lui Kim Jong-un din cauza abuzurilor împotriva drepturilor omului

Departamentul de Trezorerie al SUA a impus sancţiuni împotriva lui Kim Yo-jon, sora liderului nord-coreean şi vicepreşedinte al Departamentului de Propagandă şi Dezbatere Publică din cadrul Partidului Muncitorilor, pentru abuzuri împotriva drepturilor omului, conform presei internaţionale.

3807 afișări
Imaginea articolului SUA impune sancţiuni surorii lui Kim Jong-un din cauza abuzurilor împotriva drepturilor omului

SUA impune sancţiuni surorii lui Kim Jong-un din cauza abuzurilor împotriva drepturilor omului

Aceasta a fost acuzată, de asemenea, şi de întreprinderea unor activităţi de cenzură. Şase alţi oficiali ai Guvernului nord-coreean au fost vizaţi de acelaşi set de sancţiuni.

Coreea de Nord a mai fost anterior acuzată de grave încălcări ale drepturilor omului. Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat în anii trecuţi o rezoluţie privind crearea unei Comisii de anchetă, cu un mandat de un an, pentru a monitoriza "încălcările grave, sistematice şi generalizate ale drepturilor omului" în Coreea de Nord.

Liderul nord-coreean Kim-Jong-un a anunţat, într-un mesaj televizat de Anul Nou, că ţara sa este aproape de testarea unei rachete balistice intercontinentale, o astfel de rachetă având capacitatea de a atinge teritoriul Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici