Putin ripostează la sancţiunile Occidentului. A ordonat interzicerea exportului de produse şi materii prime către unele persoane şi entităţi

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind sancţiuni economice de retorsiune ca răspuns la "acţiunile neprietenoase ale unor state străine şi organizaţii internaţionale", a anunţat marţi Kremlinul.

22522 afișări
Imaginea articolului Putin ripostează la sancţiunile Occidentului. A ordonat interzicerea exportului de produse şi materii prime către unele persoane şi entităţi

Documentul nu oferă detalii cu privire la persoanele sau entităţile care ar putea fi afectate de aceste măsuri, notează agenţia de presă Reuters.

Potrivit decretului, Rusia va interzice exportul de produse şi materii prime către persoanele şi entităţile pe care le-a sancţionat.

Decretul interzice, de asemenea, tranzacţiile cu persoane şi companii străine afectate de sancţiunile de retorsiune ale Rusiei şi permite contrapartidelor ruseşti să nu-şi îndeplinească obligaţiile faţă de acestea.

În conformitate cu decretul, guvernul rus are la dispoziţie 10 zile pentru a întocmi listele cu persoanele şi companiile străine care urmează să fie sancţionate, precum şi pentru a defini "criterii suplimentare" pentru o serie de tranzacţii care ar putea face obiectul restricţiilor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici