Putin şi Barroso subliniază importanţa continuării dialogului pe tema gazelor ruseşti

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au subliniat, luni seara, "importanţa" continuării dialogului pe tema livrărilor de gaz rusesc către Europa, în cadrul unei convorbiri telefonice.

178 afișări
Imaginea articolului Putin şi Barroso subliniază importanţa continuării dialogului pe tema gazelor ruseşti

Vladimir Putin si Jose Manuel Barroso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest dialog s-a referit la "livrarea neîntreruptă de gaz rusesc către Europa prin teritoriul ucrainean", a afirmat Kremlinul într-un comunicat.

Rusia a întrerupt la jumătatea lui iunie livrările de gaze către Ucraina, care refuză creşterea preţului impusă de Gazprom după sosirea la puterea a unor lideri occidentali şi care a acumulat, potrivit Moscovei, datorii de 5,3 miliarde de dolari.

Acest diferend ar putea afecta livrările către Europa dacă Ucraina, al cărei teritoriu este tranzitat de conductele ce transportă gaz rusesc, va decide să sustragă o parte din gaze în timpul iernii pentru a face faţă penuriei.

Putin şi Barroso au acordat, de asemenea, "o atenţie deosebită punerii în aplicare concrete a înţelegerii de amânare a intrării în vigoare a acordului de asociere dintre Ucraina şi Uniunea Europeană până la 1 ianuarie 2016".

Această amânare, propusă vineri la încheierea reuniunii ministeriale tripartite cu Rusia şi Ucraina, va trebui să fie acceptată de statele membre UE dar generează o controversă în Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici