Putin susţine că scutul antirachetă din Europa este îndreptat împotriva Rusiei

Scutul antirachetă ce urmează să fie amplasat în Europa vizează Rusia, apreciază premierul rus Vladimir Putin, candidat la alegerile prezidenţiale ruse din primăvară.

469 afișări
Imaginea articolului Putin susţine că scutul antirachetă din Europa este îndreptat împotriva Rusiei

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"În prezent nu există o ameninţare din partea Iranului sau a Coreei de Nord. În prezent, apărarea antirachetă (americană din Europa) urmăreşte cu siguranţă să neutralizeze potenţialul nuclear rusesc", a declarat Putin într-un documentar intitulat "Politica rece" şi difuzat joi de televiziunea rusă.

Potrivit premierului, radarele şi sistemele antirachetă mobilizate în apropierea frontierei ruse vor acoperi teritoriul până la Munţii Ural.

"Acest lucru devine o realitate, iar NATO nu vrea să ofere nicio garanţie, nici chiar scrisă", a subliniat Putin, citat de RIA Novosti, în pagina electronică de vineri.

Statele Unite, iniţiatoarele scutului antirachetă din Europa, sunt singura ţară care a recurs la arma nucleară şi în plus a folosit-o împotriva unei ţări fără armament nuclear, respectiv Japonia, în 1945, a amintit Putin.

"Am uitat acest lucru? Nu, nu putem să îl uităm. Şi vom reacţiona întotdeauna în faţa acestor ameninţări din apropierea frontierelor noastre", a insistat el.

El a declarat, de asemenea, că nu crede în sinceritatea partenerilor săi din cadrul Consiliului de Securitate al ONU, care încearcă să aducă dovezi privind prezenţa unor arme de distrugere în masă în unele ţări pentru a putea interveni militar.

"Mi se pare că partenerii noştri nu au nevoie de aliaţi, ci de vasali. Vor să domine. Rusia nu acţionează în acest mod", a adăugat premierul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici