Raid israelian în Fâşia Gaza, în urma unor tiruri de rachete

Armata israeliană a efectuat un raid aerian miercuri în Fâşia Gaza, în urma unor tiruri de rachetă, care se produc cu puţin timp înainte de reluarea negocierilor directe israeliano-palestiniene, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei.

469 afișări
Imaginea articolului Raid israelian în Fâşia Gaza, în urma unor tiruri de rachete

Raid israelian în Fâşia Gaza, în urma unor tiruri de rachete (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

"Raidul a vizat două instalaţii de lansare de rachete, în urma unor tiruri de rachete efectuate marţi de pe teritoriul Fâşiei Gaza, dintre care una a explodat pe teritoriul israelian", fără să facă victime, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Mişcarea "Hamas trebuie să dea socoteală pentru orice încălcare a suveranităţii israeliene, iar regimul terorist pe care l-a creat va purta responsabilitatea oricărei activităţi teroriste provenind de pe teritoriul Fâşiei Gaza", a subliniat el.

Fâşia Gaza este controlată de către Hamas, principala mişcare islamică palestiniană care se opune reluării, miercuri, a negocierilor israeliano-palestiniene sub egida Statelor Unite, după eliberarea, în noaptea de marţi spre miercuri, a 26 de deţinuţi palestinieni de către israelieni.

Hamasul promovează lupta armată împotriva Israelului şi contestă reprezentativitatea preşedintelui Autorităţii Palestiniene (AP) Mahmoud Abbas.

Accelerarea de către israelieni a colonizării în Cisiordania şi Ierusalimul de Est este de rău augur pentru continuarea procesului de pace relansat după aproape trei ani de blocaj.

Israelul a provocat furia palestinienilor autorizând duminică şi marţi construirea, în total, a 2.129 de locuinţe în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania ocupate.

Relansarea oficială a negocierilor a avut loc la sfârşitul lui iulie la Washington, în urma a numeroase misiuni ale secretarului de Stat american John Kerry, care a smuls, până la urmă, un acord celor două părţi pentru a reveni la masa negocierilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici