Ratko Mladici a fost extrădat

Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, a fost extrădat către Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, de la Haga, a anunţat marţi ministrul sârb al Justiţiei, Snezana Malovici.

1160 afișări
Imaginea articolului Ratko Mladici a fost extrădat

Ratko Mladici a fost extrădat (Imagine: Blic Online)

"Ratko Mladici a fost extrădat către Haga (... ) Este în avion, în drum spre Haga", a declarat ministrul în faţa presei, la Belgrad.

Justiţia sârbă a respins marţi apelul fostului lider militar al sârbilor din Bosnia împotriva transferului acestuia către TPI.

Apărarea sa susţine că starea sa de sănătate "alarmantă" nu permite trimiterea lui la Haga pentru a fi judecat, dar judecătorii de la Înalta Curte de Justiţie au respins acest argument în câteva ore, deschizând calea transferării lui.

Ratko Mladici este acuzat de genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război pentru rolul jucat în războiul din Bosnia (1992 - 1995) şi riscă o condamnare la închisoare pe viaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici