LIVE-TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 423. Bătălia sângeroasă continuă în Bahmut. 11 nave de război ruseşti sunt în stare de pregătire de luptă în Marea Neagră

  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat o lege care interzice denumirea siturilor geografice din Ucraina după figuri sau evenimente istorice ale Rusiei
  • Kievul se pregăteşte pentru contraofensivă după garanţiile NATO
  • Zelenski speră că armata sa va elibera cât mai multe teritorii
4833 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 423. Bătălia sângeroasă continuă în Bahmut. 11 nave de război ruseşti sunt în stare de pregătire de luptă în Marea Neagră

 

UPDATE 21:01 -Bloomberg: UE va propune interzicerea tranzitului anumitor mărfuri prin Rusia

Interdicţia s-ar aplica „numeroaselor tehnologii şi altor bunuri, inclusiv mai multor tipuri de vehicule”, totuşi nu toate produsele ar fi interzise să circule prin Rusia în ţări terţe, au declarat surse anonime pentru Bloomberg.

UPDATE  20:04-Franţa vrea să ajute Ucraina în refacerea reţelei feroviare

Ucraina şi Franţa au semnat pe 22 aprilie un memorandum prin care Franţa va ajuta la restabilirea sistemului feroviar al Ucrainei. Potrivit Ministerului Infrastructurii, Franţa urmează să asiste la construcţia de poduri, livrarea de şine şi locomotive către operatorul feroviar Ukrzaliznytsia, precum şi cu sistemele feroviare uşoare din oraşe.

 

UPDATE 18:40 - Ambasadorul Ucrainei în Franţa,  revoltat de comentariul ambasadorului chinez asupra fostelor ţări sovietice

Ambasadorul Ucrainei în Franţa, Vadym Omelchenko, a criticat declaraţia ambasadorului chinez în Franţa, Lu Shaye, prin care neagă suveranitatea ţărilor post-sovietice, inclusiv Ucraina.

 

16:55- Zelensky impune sancţiuni împotriva a 40 de persoane fizice şi 382 de persoane juridice. 


16:21-Serviciul de securitate identifică 12 colaboratori în regiunea Herson 

Serviciul de Securitate al Ucrainei a raportat pe 22 aprilie că a identificat 12 colaboratori care i-au ajutat pe ocupanţii ruşi să-i judece pe ucraineni prin cazuri inventate în regiunea Herson.


15:32-The Times: Soldaţii ucraineni spun că le lipseşte puterea de foc de apărare aeriană pentru a opri atacurile aeriene ruse

Soldaţii ucraineni au declarat pentru Times că au rămas fără muniţie de apărare aeriană, în timp ce trupele ruse au început recent să trimită mai multe elicoptere şi avioane pentru a ataca Ucraina.

 

UPDATE 15:00 Ministerul britanic al Apărării: Rusia anulează marşul celui de-al Doilea Război Mondial, deoarece ar putea evidenţia amploarea pierderilor sale în Ucraina

În acest an, sărbătorile anuale din Rusia din 9 mai pentru a comemora victoria Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste nu vor include tradiţionalul marş al "Regimentului Nemuritor", în cadrul căruia ruşii îşi comemorează căzuţii.

 

UPDATE 14:00 Ucraina intenţionează să implementeze un software de la furnizorul american de analiză a datelor Palantir Technologies Inc. pentru a o ajuta în urmărirea penală a presupuselor crime de război comise de Rusia, a declarat compania pentru Reuters.

 
Palantir, care a furnizat Ucrainei sisteme care ar putea să o ajute să ţintească tancurile şi să sprijine refugiaţii, lucrează acum cu biroul procurorului general al ţării pentru a permite anchetatorilor din întreaga Europă să pună în comun şi să proceseze datele, a declarat compania.

UPDATE 12:00 Rusia a atacat peste noapte regiunea Cernihiv cu o bombă teleghidată

O bombă teleghidată lansată de pe avionul rusesc Sukhoi Su-35 a explodat în jurul orei 1:35 în zona Orlykivka, un sat din regiunea Cernihiv, a anunţat Comandamentul Operaţional "Nord" al Ucrainei la 22 aprilie.

UPDATE 11:00 Comandamentul operaţional al Ucrainei a raportat că 11 nave de război ruseşti sunt în stare de pregătire de luptă în Marea Neagră, inclusiv două submarine înarmate cu rachete de croazieră Kalibr.

Potrivit Ukrinform, serviciul de presă al Comandamentului operaţional al Ucrainei din sud a raportat acest lucru pe Facebook.
 
„Situaţia din zona de responsabilitate a forţelor de apărare din sudul ţării rămâne dificilă, dar ne continuăm activitatea de luptă. Gruparea de nave inamice din Marea Neagră este formată din 11 unităţi, inclusiv două submarine purtătoare de rachete înarmate cu opt Kalibr".

UPDATE 10:00 Cel mai înalt oficial din Crimeea ocupată de Rusia a declarat că sistemele sale de apărare aeriană au fost activate, dar nu au fost raportate pagube sau victime.

Forţele de apărare aeriană au lucrat pe cer deasupra Crimeei. Nu există pagube sau victime. Cer tuturor să rămână calmi şi să aibă încredere doar în sursele de informaţii de încredere", a declarat oficialul, Serghei Aksyonov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.
 
El nu a precizat care a fost ţinta apărării aeriene şi nici nu a specificat locul în care a avut loc activitatea militară.

UPDATE 09:00 Spania va livra tancuri Leopard 2 Ucrainei în zilele următoare

Şase tancuri urmează să fie livrate "în zilele următoare", iar alte patru vor fi trimise ulterior, după ce vor fi reparate.

UPDATE 08:00 Statul Major General: Rusia a pierdut 185.730 de soldaţi în Ucraina din 24 februarie 2022

Acest număr include 680 de pierderi suferite de forţele ruseşti chiar în ultima zi.

UPDATE 07:00 Rusia a folosit o nouă livrare de drone Shahed de fabricaţie iraniană pentru a ataca Ucraina

Forţele ruse au folosit un nou lot de drone "kamikaze" Shahed de fabricaţie iraniană pentru a ataca Ucraina pentru a treia zi consecutiv, vizând Kievul pentru prima dată în 25 de zile, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în ultima sa actualizare.

UPDATE 05:00 Aproape 500 de militari ucraineni dispăruţi au fost recuperaţi

„Începând cu 20 aprilie, echipele de căutare care lucrează direct pe linia frontului au cercetat aproape 600 de locaţii din întreaga ţară, unde au găsit trupurile camarazilor căzuţi la datorie” a declarat colonelul Forţelor Armate ucrainene Volodymyr Lyamzin. Aproape 500 au dispărut în misiune, dar au fost găsiţi fără viaţă de echipele de căutare apoi.

UPDATE 03:00 Ucraina a doborât 4 din 5 drone Shahed

Trupele ucrainene au distrus patru din cinci drone Shahed de fabricaţie iraniană lansate de Rusia în Ucraina în seara zilei de 21 aprilie, au anunţat Forţele Aeriene pe Telegram.

UPDATE 01:20 Finlanda aprobă cel de-al 15-lea pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Pachetul va include echipament de antrenament de apărare pentru cei 30.000 de militari ucraineni care participă la Misiunea de Asistenţă Militară a Uniunii Europene în Sprijinul Ucrainei (EUMAM), a informat postul naţional finlandez Yle.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici