Recep Tayyip Erdogan susţine că a aflat de la cumnatul său de tentativa de lovitură de stat

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, afirmă că a aflat de tentativa de lovitură de stat militară de la cumnatul său, explicând că iniţial nu a crezut, şeful statului turc afirmând că în complot probabil sunt implicate şi alte ţări, informează site-ul postului Al Jazeera.

2166 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan susţine că a aflat de la cumnatul său de tentativa de lovitură de stat

"Vestea mi-a fost dată de cumnatul meu. Reacţia mea iniţială a fost să nu cred... Am avut o conversaţie cu directorul Serviciului naţional de informaţii, eram deja cu ministrul Energiei şi am decis să luăm o serie de măsuri. Una din primele măsuri s-a referit la protejarea familiei mele şi la mine; am luat un elicopter de unde eram până la Dalman, iar apoi de la Dalman la Istanbul am mers cu avionul", a declarat preşedintele Turciei.

"Când am ajuns la Istanbul au fost unele momente dificile... Erau avioane F-16 care zburau la joasă altitudine cu viteze supersonice; de asemenea, existau eforturi de a teroriza zecile de mii de oameni adunaţi la Istanbul", a subliniat Erdogan.

"Probabil că în complot sunt implicate alte ţări; organizaţia teroristă al lui Fehtullah Gulen este dirijată de cineva, va veni vremea când aceste legături vor fi descifrate. Trebuie să avem răbdare, dar nu cred că va dura mult. Justiţia funcţionează şi cred că toate aceste legături vor ieşi la iveală", a spus Erdogan.

Imediat după tentativa de lovitură de stat militară, Recep Erdogan a cerut Statelor Unite extrădarea clericului musulman Fehtullah Gulen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici