Regulile bugetare stricte vor fi reimpuse după depăşirea fazei critice, avertizează Comisia Europeană

  • Comisia Europeană avertizează că regulile bugetare stricte vor fi reactivate după depăşirea etapei severe a crizei pandemiei.
  • Valdis Dombrovskis: "Pactul de stabilitate nu este suspendat. Doar am activat Clauza de excepţie (...)".
  • "Când nu vom mai fi într-o etapă severă de scădere economică, am spus că o vom dezactiva", a explicat vicepreşedintele CE.
325 afișări
Imaginea articolului Regulile bugetare stricte vor fi reimpuse după depăşirea fazei critice, avertizează Comisia Europeană

Regulile bugetare stricte vor fi reimpuse după depăşirea fazei critice, avertizează Comisia Europeană

Regulile bugetare stricte stabilite de Uniunea Europeană vor fi impuse din nou după depăşirea etapei critice a crizei generate de pandemie, afirmă Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Afaceri Economice.

"Pactul de stabilitate nu este suspendat. Doar am activat Clauza de excepţie, care, desigur, are efecte importante, astfel că nu le mai trasăm guvernelor indicaţii privind ţintele datoriilor şi ale deficitelor bugetare. Dar această clauză are condiţii clare de scadenţă şi se aplică în cazul unei contracţii economice severe", a declarat Valdis Dombrovskis într-un intrviu acordat cotidianului italian Corriere della Sera.

"Când nu vom mai fi într-o etapă severă de scădere economică, am spus că o vom dezactiva. Nu putem spune când, dat fiind că situaţia este incertă. Vom reveni în toamnă la această temă. Consiliul fiscal european a anunţat recent că această clauză va fi revizuită cel târziu în primăvara anului viitor", a subliniat vicepreşedintele Comisiei Europene.

Întrebat dacă vor fi reintroduse obiective cantitative în domeniul finanţelor publice după depăşirea recesiunii, Valdis Dombrovskis a răspuns: "Da, categoric, aceasta este ideea".

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
buget,
deficit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici