„Represalii iraţionale”. China anunţă sancţiuni pentru un ministru din Lituania care a vizitat Taiwanul

Ministerul chinez de Externe a anunţat că a impus sancţiuni pentru ministrul adjunct al Transporturilor şi Comunicaţiilor din Lituania, Agne Vaiciukeviciute, pentru vizita în Taiwan, informează Reuters.

6901 afișări
Imaginea articolului „Represalii iraţionale”. China anunţă sancţiuni pentru un ministru din Lituania care a vizitat Taiwanul

Ministerul de externe a declarat că, de asemenea, China va suspenda angajamentul cu ministerul lui Vaiciukeviciute şi cooperarea în domeniul transporturilor cu Lituania.

Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Lituania a transmis că regretă anunţul Chinei.

„Beijingul alege să continue şi să intensifice cursul acţiunilor ilegale împotriva unui stat membru al UE", a spus ministerul lituanian într-o declaraţie pentru Reuters.

Şi Ministerul de Externe din Taiwan a condamnat sâmbătă sancţiunile, afirmând că acestea reprezintă „represalii iraţionale” din partea Chinei.

Agne Vaiciukeviciute a anunţat vineri pe Twitter că a vizitat trei oraşe şi două porturi maritime şi a avut 14 întâlniri în Taiwan într-o perioadă de cinci zile.

„O săptămână productivă în Taiwan, căutând mai multe modalităţi de cooperare în domeniul transporturilor”, a scris ministrul.

Vaiciukeviciute a vizitat Taiwanul la câteva zile după ce preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a făcut acelaşi lucru. Ca răspuns la vizita lui Pelosi, China a lansat exerciţii militare masive în jurul Taiwanului, a aplicat sancţiuni împotriva lui Pelosi şi a impus restricţii comerciale cu Taiwanul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici