Republicanii, forţaţi să renunţe la planurile de reducere a puterilor Biroului de Etică din Congres

Congresmanii republicani din Camera Reprezenţanţilor au decis să renunţe la modificările prin care puterile Biroului de Etică al Congresului ar fi fost diminuate, mişcare criticată inclusiv de preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, scrie The Wall Street Journal.

469 afișări
Imaginea articolului Republicanii, forţaţi să renunţe la planurile de reducere a puterilor Biroului de Etică din Congres

Republicanii, forţaţi să renunţe la planurile de reducere a puterilor Biroului de Etică din Congres

Anunţate luni noaptea, modificările ar fi dus la trecerea Biroului de etică al Congresului sub supervizarea Comisiei pentru etică a Camerei Reprezentanţilor, fapt ce ar fi permis congresmanilor să oprească anchetele ce vizează posibile abateri comise de aceştia. Mai mult, Biroul de etică al Congresului nu ar mai fi avut dreptul de a da publicităţii informaţii privind anchetele, având nevoie de autorizaţia Comisiei pentru etică a Camerei Reprezentanţilor.

Anunţul a stârnit critici din partea mai multor organizaţii non-guvernamentale, Partidului Democrat şi chiar din partea unor unor republicani.

Şi preşedintele-ales Donald Trump a contestat decizia majorităţii republicane de a introduce aceste modificări în acest moment.

"Din tot ce are de făcut Congresul, chiar trebuia ca prima prioritate să fie slăbirea Biroului Independent de etică, indiferent de incorect ar putea fi acesta. Concentraţi-vă pe reforma fiscală, sănătate şi atâtea alte lucruri cu mult mai importante!", a făcut transmis Trump în două mesaje postate pe Twitter.

Biroului de etică al Congresului este organismul independent care se ocupă de anchetarea acuzaţiilor la adresa membrilor Camerei Reprezentanţilor. În cazul în care Biroul are suspiciuni că un membru a comis o abatere are rolul de a recomanda iniţierea unei anchete oficiale de către Comisia pentru etică a Camerei Reprezentanţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici