Reţeaua teroristă Stat Islamic a eliberat 216 ostatici yazidi

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a eliberat, miercuri, 216 ostatici yazidi, în provincia irakiană Kirkuk, anunţă surse kurde citate de CNN.

1009 afișări
Imaginea articolului Reţeaua teroristă Stat Islamic a eliberat 216 ostatici yazidi

Reţeaua teroristă Stat Islamic a eliberat 216 ostatici yazidi

Potrivit generalului kurd Hiwa Abdullah, cei 216 ostatici yazidi eliberaţi sunt în principal vârstnici şi copii care au boli şi au semne de abuzuri.

Ostaticii, eliberaţi după opt luni de captivitate, au fost transferaţi în oraşul kurd Erbil, unde vor primi îngrijiri medicale.

Guvernul regiunii autonome kurde din Irak a confirmat eliberarea etnicilor yazidi, fără a putea explica gestul reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.

Zeci de mii de etnici yazidi au fost răpiţi în regiunea Sinjar în august 2014.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din nord-estul Siriei şi din nordul Irakului, unde a proclamat un "califat islamic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici