Rezultatele scrutinului afgan ar putea fi cunoscute abia peste câteva luni

Fraudele comise în cursul scrutinului parlamentar din Afganistan ar putea întârzia aflarea rezultatelor, care ar putea fi anunţate abia peste câteva luni dat fiind că există mii de reclamaţii privind nereguli, informează ziarul The Guardian.

13 afișări
Imaginea articolului Rezultatele scrutinului afgan ar putea fi cunoscute abia peste câteva luni

Rezultatele scrutinului afgan ar putea fi cunoscute abia peste câteva luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În pofida optimismului comunităţii internaţionale privind organizarea scrutinului parlamentar din Afganistan, au fost semnalate nenumărate nereguli, amintind de scrutinul prezidenţial de anul trecut.

Organizaţia FEFA (Alegeri Libere şi Corecte în Afganistan), cel mai mare grup de monitorizare a scrutinului afgan, a semnalat o serie de nereguli, exprimând "preocupări serioase în legătură cu calitatea alegerilor".

Derularea alegerilor a fost afectată şi de atacuri ale insurgenţilor. Potrivit Ministerului de Interne, cel puţin 11 persoane au fost ucise, inclusiv trei agenţi de poliţie, în atacurile comise în timpul scrutinului parlamentar.

Din cauza violenţelor, mulţi afgani au preferat să nu meargă la vot. Potrivit Comisiei Electorale Independente, au votat doar 3,6 milioane de afgani, cea mai mică proporţie de după înlăturarea regimului taliban.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici