Riyad Malki, ministrul de Externe al Autorităţii Palestiniene: Bruxelles-ul a transmis statelor membre să respecte poziţia UE privind Ierusalimul

Riyad Malki, ministrul de Externe al Autorităţii Palestiniene, susţine că Bruxelles-ul a transmis clar tuturor statelor membre că ar trebui să respecte poziţia UE privind Ierusalimul, anume că este capitala a două state, astfel că nu ar trebui să-şi mute ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim.

1298 afișări
Imaginea articolului Riyad Malki, ministrul de Externe al Autorităţii Palestiniene: Bruxelles-ul a transmis statelor membre să respecte poziţia UE privind Ierusalimul

Riyad Malki, ministrul de Externe al Autorităţii Palestiniene: Bruxelles-ul a transmis statelor membre să respecte poziţia UE privind Ierusalimul

Oficialul a declarat pentru postul radio Vice of Palestine că autorităţile palestiniene sunt în contact cu Uniunea Europenă pentru a preveni posibilitatea ca vreun stat membru UE să-şi mute ambasada la Ierusalim, adăugând că presiunile din partea Israelului asupra unor state europene vor eşua, informează agenţia palestiniană de ştiri WAFA.

Malki a mai afirmat că această chestiune a fost abordată în cursul discuţiilor cu miniştrii de Externe din Germania şi Franţa, care au confirmat că nu vor permite nicio deviere de la poziţia UE pe această temă.

Din acest motiv au existat tentative din partea Cehiei şi României de a ocoli această decizie prin discuţii privind deschiderea de consulate onorifice la Ierusalim, a declarat Malki, adăugând că cele două state au secţii consulare în acest oraş de peste zece ani, astfel că nu este nimic nou în poziţia lor.

Ministrul palestinian a mai declarat că România şi Cehia doresc să rămână în Uniunea Europeană şi realizează că dacă nu se conformează consensului UE ar putea fi vizate de sancţiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici