România s-a alăturat iniţiativei de a utiliza hidrogenul ca sursă de energie, un proiect al Austriei

Ministrul Energiei, Anton Anton, a semnat pentru România „Iniţiativa Hidrogenului”, care a fost lansată de Austria şi care presupune dezvoltarea cercetării şi inovării în domeniul tehnologiei utilizării hidrogenului ca sursă de energie, în viitor, a anunţat, vineri, ministerul de resort.

671 afișări
Imaginea articolului România s-a alăturat iniţiativei de a utiliza hidrogenul ca sursă de energie, un proiect al Austriei

România s-a alăturat iniţiativei de a utiliza hidrogenul ca sursă de energie, un proiect al Austriei

Tehnologiile de utilizare a hidrogenului regenerabil pot fi folosite în domeniul stocării de energie electrică, a combustibililor în transporturi şi în industrie, iar, prin semnarea propunerii, România se angajează să continue implicarea în sectorul cercetării şi inovării în ceea ce priveşte utilizarea hidrogenului ca sursă de energie, se scrie într-un comunicat de presă al instituţiei.

„Dezvoltarea pieţei europene de energie este mai greu de realizat fără o piaţă de stocare a acesteia. Hidrogenul este una dintre soluţiile promiţătoare, fiind, totodată, o metodă nepoluantă de stocare a energiei. Îmi doresc ca această iniţiativă să devină mult mai clară în ceea ce priveşte oportunităţile pe care le deschide pentru mediul academic şi pentru institutele de cercetare pentru dezvoltarea tehnologiilor bazate pe hidrogen”, a declarat Anton Anton.

Conform ministerului, documentul propune dezvoltarea cercetării şi inovării în domeniul tehnologiei utilizării hidrogenului precum şi întărirea colaborării regionale şi multilaterale pentru schimb de expertiză tehnologică şi pentru cele mai bune practici în domeniu.

Ministrul Energiei Anton Anton a participat, în perioada 17-19 septembrie 2018, în Austria (Linz), la Consiliul Informal Energie şi la Conferinţa la nivel înalt „Charge for Change: Innovative Technologies for Energy-Intensive Industries”, în cursul cărora cele 28 de state participante au discutat integrarea cu succes a energiei regenerabile în sistemul energetic şi contribuţia tehnologiilor energetice inovatoare pentru atingerea acestui obiectiv.

Cu acest prilej, Austria, care deţine preşedinţia Uniunii Europene, a lansat această iniţiativă, invitând statele membre să se alăture acestui demers, care va conduce la dezvoltarea de tehnologii prin care să se asigure o mai bună integrare a energiei regenerabile în reţelele electrice, precum şi la utilizarea hidrogenului regenerabil în transport, stocare şi industrie.

Preşedinţia Consiliului se asigură prin rotaţie între statele membre ale UE la fiecare 6 luni, iar România îşi va prelua mandatul începând cu data de 1 ianuarie 2019.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici