Ron DeSantis denunţă acţiunile Chinei şi vrea protejarea capitalului companiilor americane

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, candidat pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, a denunţat, luni, practicile comerciale ale Chinei şi programele de redresare a companiilor, avertizând că va limita independenţa Rezervei Federale (Fed).

255 afișări
Imaginea articolului Ron DeSantis denunţă acţiunile Chinei şi vrea protejarea capitalului companiilor americane

Sursa: Mediafax Foto

"Vom crea o nouă eră de creştere economică, de prosperitate şi mândrie civică. Suntem o naţiune cu economie, nu invers. Suntem cetăţeni ai unei republici, nu suntem rotiţe ale unui imperiu economic mondial", a declarat Ron DeSantis, conform agenţiei Reuters, într-un discurs rostit la un eveniment electoral desfăşurat în orăşelul Rochester din statul New Hampshire.

Ron DeSantis a criticat în mod special China şi sectorul tehnologic, pe care l-a acuzat că îmbogăţeşte statul chinez, în detrimentul cetăţenilor americani. DeSantis a afirmat că va anula statutul comercial preferenţial de care se bucură China, deşi există riscul perturbării reţelelor internaţionale de aprovizionare.

Senatul SUA a aprobat în anul 2000 acordarea unui statut comercial special Chinei, în contextul demersurilor de aderare la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC). "S-a spus că, în cazul în care China va primi acest tratament preferenţial şi va adera la Organizaţia Mondială a Comerţului, va deveni un stat mai democratic. Iar ceea ce s-a întâmplat de fapt în aceşti 25 de ani este că naţiunea chineză a devenit mai autoritaristă, mai puternică, iar relaţiile noastre sunt afectate de furturi de proprietate intelectuală, de probleme comerciale, manipulări monetare şi spionaj", a acuzat Ron DeSantis, subliniind că, dacă va deveni preşedinte al SUA, va stimula "repatrierea" capitalului american.

Ron DeSantis a criticat şi politicile Rezervei Federale, instituţia bancară centrală din SUA, subliniind că va numi un preşedinte al Fed care "să se concentreze pe menţinerea unui dolar stabil, nu pe alimentarea presiunilor politice".

Ron DeSantis este principalul rival al fostului preşedinte Donald Trump în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici