Rusia a dejucat zece comploturi teroriste în 2010

Serviiciile ruse de securitate au dejucat zece atacuri teroriste împotriva Rusiei în 2010 şi a identificat organizatorii atentatelor de la metroul din Moscova, a declarat marţi director al Serviciului federal de securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, citat de agenţiile ruse pagină electronică.

76 afișări
Imaginea articolului Rusia a dejucat zece comploturi teroriste în 2010

Rusia a dejucat zece comploturi teroriste în 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Peste 170 de militanţi şi complici ai acestora au fost reţinuţi de la începutul anului, iar zece atacuri teroriste au fost prevenite. Peste 150 de kilograme de explozibili şi 100 de bombe artizanale au fost confiscate de la militanţi", a spus Bortnikov în cadrul Comisiei naţionale de combatere a terorismului, citat de Interfax.

Directorul FSB a subliniat pentru RIA Novosti că "organizatorii şi autorii atentatelor comise la metroul din Moscova şi în (localitatea) Kizliar (din Daghestan) au fost identificaţi, iar circumstanţele pregătirii acestor crime" au fost elucidate. "Un grup de complici a fost stabilit", a precizat el.

Două atentate au fost comise la 29 martie de către două femei kamikaze la două staţii de metrou din Moscova, provocând moartea a 40 de persoane şi rănirea altor 90.

De asemenea, la 31 martie un dublu atentat sinucigaş s-a soldat cu 12 morţi şi peste 20 de răniţi în oraşul Kizliar din Daghestan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici