Rusia acuză UE că analizează noi sancţiuni împotriva sa pentru că nu ştie cum să oprească "războiul"

Uniunea Europeană analizează noi sancţiuni împotriva Rusiei dar nu ştie clar cum să oprească războiul din Ucraina, a declarat joi Ministerul rus de Externe, citat de Itar-Tass, în pagina electronică.

442 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză UE că analizează noi sancţiuni împotriva sa pentru că nu ştie cum să oprească "războiul"

Rusia acuză UE că analizează noi sancţiuni împotriva sa pentru că nu ştie cum să oprească "războiul" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am spus de multe ori că orice sancţiuni, cu excepţia celor aprobate de Consiliul de Securitate al ONU, sunt contraproductive şi nelegitime", a declarat purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova pentru REN TV.

Ea a afirmat că UE analizează noi sancţiuni pentru "că nu ştie cum să oprească acest conflict, războiul civil din Ucraina".

Zaharova a declarat totuşi că "toate eforturile trebuie concentrate asupra unui armistiţiu".

"Nimeni nu a devenit mai puternic din sancţiuni. Aşa cum am văzut în ultimele luni, imediat ce părţile din conflictul ucrainean au început să stabilească un contact, discuţiile despre sancţiuni au venit imediat", a declarat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici