Rusia şi Italia vor construi împreună elicoptere de mare tonaj

Rusia şi Italia pregătesc un contract privind fabricarea unor elicoptere de mare tonaj care vor fi folosite pentru efectuarea unor activităţi de exploatare a resurselor naturale în Arctica, a anunţat miercuri, la Milano, preşedintele rus, Vladimir Putin, citat de agenţia Sputnik.

913 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Italia vor construi împreună elicoptere de mare tonaj

Rusia şi Italia vor construi împreună elicoptere de mare tonaj

"Un contract privind fabricarea de elicoptere de mare tonaj destinate exploatării de resurse naturale aparţinând Rusiei este în curs de pregătire cu grupul Rosneft", a declarat Vladimir Putin în cursul unei conferinţe de presă, la Milano.

Grupul italian Finmeccanica şi giganţii ruşi Rostec şi Rosneft au semnat un memorandum de înţelegere privind fabricarea a 160 de elicoptere de tip AW-189 în Rusia. Dotate cu o capacitate mare de transport, aceste aparate de zbor vor fi folosite la efectuarea unor activităţi de exploatare a resurselor naturale pe platoul rusesc din Arctica.

"Societăţi italiene vor primi comenzi în valoare de trei miliarde de euro până în 2025", a precizat şeful statului rus.

Potrivit lui, acest contract i-a atras atenţia premierului italian, Matteo Renzi.

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin a salutat parteneriatul economic dintre Rusia şi Italia.

Exprimându-se în cursul ceremoniei de deschidere a Zilei Rusiei la Expoziţia Universală din Milano, Putin a declarat că Rusia şi Italia sunt doi parteneri care îşi respectă interesele reciproce.

"Italia figurează printre principalii noştri parteneri comerciali din Europa. Cooperând pe scena internaţională, luăm în considerare şi respectăm interesele noastre reciproce", a declarat el.

La rândul său, Matteo Renzi a admis că există unele disensiuni cu Vladimir Putin, dar a precizat că UE şi Rusia se confruntă, în acelaşi timp, cu provocări comune.

"Trăim într-un context internaţional dificil, inclusiv din cauza problemelor în care nu există unitate, dar cu care ne confruntăm împreună", a afirmat Renzi.

Vladimir Putin a efectuat miercuri o vizită în Italia, unde s-a întâlnit cu premierul Matteo Renzi, Papa Francisc, preşedintele italian Sergio Mattarella şi cu omul de afaceri şi liderul partidului Forza Italia, Silvio Berlusconi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici