Rusia susţine că este pregătită să devină mediator în negocierile dintre SUA şi Coreea de Nord

Kremlinul a declarat, marţi, că Rusia este pregătită să devină mediator în discuţiile purtate de Coreea de Nord şi SUA cu privire la reducerea tensiunilor, dacă ambele state sunt de acord ca Moscova să-şi asume acest rol, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

457 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că este pregătită să devină mediator în negocierile dintre SUA şi Coreea de Nord

Rusia susţine că este pregătită să devină mediator în negocierile dintre SUA şi Coreea de Nord

"Disponibilitatea Rusiei de a oferi o cale liberă de rezolvare (a conflictului) este evidentă", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov.

Consiliul de Securitate ONU a aprobat, vineri, impunerea unor noi sancţiuni Coreei de Nord.

Rezoluţia a fost adoptată în unanimitate de cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv de Rusia şi China, principalii parteneri economici ai Regimului de la Phenian.

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a făcut apel către ambele ţări, luni, pentru începerea unor negocieri între Phenian şi Washington, menţionând că Rusia este pregătită să ia parte la un astfel de proces.

Deşi oficialii SUA susţin că îşi doresc o soluţie diplomatică, preşedintele Donald Trump a declarat că, înainte de toate, statul nord-coreean trebuie să demonstreze că este pregătit să renunţe la programul nuclear.

Moscova a cerut de mult timp ca cele două părţi să organizeze negocieri menite să reducă tensiunile din regiune, provocate de programele nucleare şi antirachetă pe care Coreea de Nord le deţine , în pofida rezoluţiilor adoptate de Consiliul de Securitate al ONU.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici