Ruşii exultă după demisia lui Boris Johnson. Trimisul Kremlinului la Londra: "S-a concentrat prea mult pe situaţia geopolitică, pe Ucraina"

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie a declarat joi că eşecul lui Boris Johnson este o recompensă justă pentru o politică "beligerantă" antirusească de susţinere a Ucrainei, ignorând în acelaşi timp nevoile economice ale poporului britanic.

1461 afișări
Imaginea articolului Ruşii exultă după demisia lui Boris Johnson. Trimisul Kremlinului la Londra: "S-a concentrat prea mult pe situaţia geopolitică, pe Ucraina"

"S-a concentrat prea mult pe situaţia geopolitică, pe Ucraina", a declarat Andrei Kelin, ambasadorul rus în Marea Britanie, într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters la Londra.

"El a lăsat foarte mult în urmă ţara, oamenii, starea economiei, iar acest lucru este ceea ce a adus acest rezultat", a spus Kelin în limba engleză. "Desigur, am prefera pe cineva care să nu fie atât de antagonist sau beligerant".

Johnson, imaginea campaniei Brexit din 2016, care a obţinut o victorie electorală răsunătoare în 2019 înainte de a conduce Regatul Unit în afara Uniunii Europene, a anunţat joi că demisionează, după ce a fost abandonat de miniştri şi de majoritatea parlamentarilor săi conservatori din cauza unei serii de scandaluri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici