Şah - Putin îl premiază pe marele maestru interzis pentru că a sprijinit invazia Ucrainei

Preşedintele Vladimir Putin i-a acordat joi un premiu de stat marelui maestru rus Serghei Karjakin, după ce acesta a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Şah pentru că a susţinut public invazia Moscovei în Ucraina.

5515 afișări
Imaginea articolului Şah - Putin îl premiază pe marele maestru interzis pentru că a sprijinit invazia Ucrainei

Şah - Putin îl premiază pe marele maestru interzis pentru că a sprijinit invazia Ucrainei

Putin i-a acordat tânărului de 32 de ani o medalie a ordinului "Pentru Meritul faţă de Patrie", o distincţie acordată ruşilor care au avut realizări remarcabile în domeniile lor, potrivit unui portal oficial de informaţii juridice, citat de Reuters.

Karjakin, care l-a provocat pe Magnus Carlsen pentru titlul mondial în 2016, este un susţinător fervent al lui Putin şi a apărat decizia Rusiei de a trimite trupe în Ucraina, pe reţelele de socializare.

Comentariile sale au determinat Federaţia Internaţională de Şah (FIDE) să îl suspende pentru şase luni pentru încălcarea codului său de etică în luna martie.

Karjakin, care s-a născut în Crimeea şi a reprezentat Ucraina până în 2009, a calificat decizia de suspendare drept ruşinoasă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici