Salariile deputaţilor japonezi ar putea fi micşorate cu 30 la sută, pentru reconstrucţia ţării

Partidul premierului nipon Naoto Kan şi două partide din opoziţie au ajuns, luni, la un acord privind micşorarea salariilor parlamentarilor cu 30 la sută, pe o peridoadă de şase luni, pentru a genera fonduri în vederea reconstrucţiei după dezastrul de la 11 martie, relatează Kyodo în pagina online.

35 afișări
Imaginea articolului Salariile deputaţilor japonezi ar putea fi micşorate cu 30 la sută, pentru reconstrucţia ţării

Salariile deputaţilor japonezi ar putea fi micşorate cu 30 la sută, pentru reconstrucţia ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partidul Democratic din Japonia a încheiat o înţelegere asupra acestui plan cu Partidul Liberal-Democratic şi cu Partidul Noul Komeito, ambele în opoziţie, în cadrul unei întâlniri a secretarilor lor generali, au declarat surse parlamentare.

În cazul realizării acestui plan, prin reducerea salariului fiecărui membru al Dietei în perioada respectivă se vor obţine trei milioane de yeni (aproximativ 26.100 de euro), care se vor adăuga celor aproximativ două miliarde de yeni (aproximativ 17,4 milioane de euro) destinaţi reconstrucţiei nord-estului Japoniei, devastat de cutremurul urmat de un tsunami.

Un cutremur cu magnitudinea 9, cel mai puternic înregistrat vreodată în Japonia, s-a produs în urmă cu peste două săptămâni în nord-estul ţării, fiind urmat de un tsunami cu valuri de zece metri înălţime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici