Şase imigranţi arabi au fost împiedicaţi de autorităţile egiptene să ajungă în SUA

Autorităţile egiptene au oprit şase imigranţi arabi care doreau să se îmbarce la bordul unui avion care se îndrepta spre Statele Unite, la doar câteva ore după ce preşedintele Donald Trump a suspendat programul american de primire a refugiaţilor, scrie agenţia de ştiri Reuters.

2484 afișări
Imaginea articolului Şase imigranţi arabi au fost împiedicaţi de autorităţile egiptene să ajungă în SUA

Şase imigranţi arabi au fost împiedicaţi de autorităţile egiptene să ajungă în SUA

Cinci irakieni şi un cetăţean din Yemen, care urmau să se îmbarce într-un avion al companiei Egypt Air programat să decoleze spre New York, au fost opriţi de autorităţi, după ce intrarea pe teritoriul Statelor Unite le-a fost interzisă, au declarat surse de la Aeroportul din Cairo. Aceştia aveau deja vize valabile pentru Statele Unite.

"Pasagerii, care erau însoţiţi de un reprezentant al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, au fost informaţi despre interdicţia (de intrare pe teritoriul SUA) şi au fost direcţionaţi să contacteze ambasadele americane care au emis vizele", a declarat o sursă anonimă.

Preşedintele american Donald Trump a semnat vineri un ordin executiv prin care se suspendă programul de primire a refugiaţilor timp de patru luni, iar a celor din Siria pe termen nedeterminat, declarând că scopul acestei acţiuni este de a preveni pătrunderea în ţară a "teroriştilor islamişti radicali". Mai mult, au fost impuse controale mai dure pentru cetăţenii din mai multe state majoritar musulmane, cum ar fi Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan sau Yemen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici