Şase indivizi înarmaţi eliminaţi şi 13 ostatici salvaţi de poliţie în restaurantul din Bangladesh / Reţeaua Stat Islamic revendică atentatul / Douzeci de persoane au fost ucise - VIDEO

Cel puţin şase indivizi înarmaţi au fost eliminaţi şi 13 ostatici, inclusiv 3 străini, au fost salvaţi sâmbătă în timpul unei operaţiuni a poliţiei dintr-un restaurant situat într-o zonă în care sunt misiuni diplomatice, în capitala Bangladeshului, atacat vineri seara, potrivit unui postului Times Now, citat de Reuters online.

2140 afișări
Imaginea articolului Şase indivizi înarmaţi eliminaţi şi 13 ostatici salvaţi de poliţie în restaurantul din Bangladesh / Reţeaua Stat Islamic revendică atentatul / Douzeci de persoane au fost ucise - VIDEO

Şase indivizi înarmaţi eliminaţi şi 13 ostatici salvaţi de poliţie în restaurantul din Bangladesh

Cel puţin şase indivizi înarmaţi au fost eliminaţi iar unul a fost prins în viaţă, în timp ce 13 ostatici, inclusiv străini, au fost salvaţi sâmbătă în timpul unei operaţiuni a poliţiei dintr-un restaurant situat într-o zonă în care sunt misiuni diplomatice, în capitala Bangladeshului, atacat vineri seara, a declarat pentru un post de televiziune premierului Bangladeshului, Sheikh Hasina, citat de Reuters online.

"Operaţiunea s-a încheiat iar situaţia se află sub control", a declarat, de asemenea pentru Reuters un purtător de cuvânt al armatei.

Conform presei locale, zece indivizi înarmaţi au luat aproximativ 20 de ostatici în Restaurantul "Holey Artisan Bakery", situat în cartierul Gulshan din Dhaka. Agenţia The Associated Press anunţă la rândul său, că aproximativ 35 de persoane au fost luate ostatice, inclusiv aproximativ 20 de străini.

Locotenent-colonelul Tuhin Mohammad Masud, comandantul Batalionului de Acţiune Rapidă, a declarat pentru The Associated Press că sunt victime printre ostatici, dar nu a oferit alte detalii. Masud a spus că printre cei salvaţi se numără un japonez, care a fost rănit şi doi cetăţeni din Sri Lanka.

Mario Palma, ambasadorul Italiei în Bangladesh, a declarat pentru postul public italian de televiziune că şapte cetăţeni ai ţării sale s-au numărat printre ostatici.

Sute de poliţişti şi militari au fost trimişi vineri noapte la locul incidentului. Martori au anunţat că au avut loc explozii şi există schimburi de focuri.

Potrivit autorităţilor, cel puţin doi poliţişti au fost ucişi, relatează Reuters, citând informaţii difuzate de postul indian de televiziune Times Now.

"Încercăm să rezolvăm această situaţie în mod paşnic. Îndemn pe toată lumea să rămână calmă, să nu intre în panică", a declarat vineri seara Benazir Ahmed, şeful Forţei de reacţie rapidă a poliţiei.

Reţeaua Stat Islamic a revendicat atacul, potrivit grupului SITE, care monitorizează activitatea islamistă. Agenţia Amaq afiliată reţelei Stat Islamic a anunţat că 24 de persoane au fost ucise şi 40 au fost rănite, inclusiv străini, potrivit SITE, citat de AP.

Potrivit Reuters, poliţia a negat acest bilanţ, susţinând că doi ofiţeri de poliţie au fost ucişi şi cel puţin 20 de persoane au fost rănite.

"Comandourile reţelei Stat Islamic atacă un restaurant frecventat de străini în oraşul Dhaka din Bangladesh", potrivit comunicatului agenţiei Amaq, preluat pe reţelele de socializare.

Douăzeci de persoane au fost ucise în atacul din restaurantul din Bangladesh, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al armatei, citat de Le Figaro online.

Majoritatea acestor persoane au fost ucise vineri seara cu armă albă, a precizat generalul Naim Asraf Chowdhury. Aceste victime se adaugă bilanţului de şase atactori ucişi mai devreme de către poliţie.

Potrivit The Telegraph, cele mai multe victime provin din Italia şi Japonia.

Purtătorul de cuvânt al armatei a confirmat că 13 ostatici au putut fi eliberaţi de către forţele de securitate după 12 ore.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici