Şase persoane au fost arestate de poliţia turcă după moartea ambasadorului Rusiei

Poliţia turcă a arestat şase persoane după asasinarea ambasadorului Rusiei, împuşcat luni în timp ce rostea un discurs la o galerie de artă din Ankara, relatează Le Figaro.

4073 afișări
Imaginea articolului Şase persoane au fost arestate de poliţia turcă după moartea ambasadorului Rusiei

Şase persoane au fost arestate de poliţia turcă după moartea ambasadorului Rusiei

Atacatorul, care striga "Nu uitaţi de Alep! Noi murim în Alep, voi muriţi aici", a fost neutralizat de forţele speciale turce. Potrivit forţelor de ordine, asasinul ambasadorului rus fusese concediat din poliţie după lovitura de stat. Conform Haberturk, Altintas, în vârstă de 22 de ani, nu mai era poliţist din iulie, fiind disponibilizat pentru că era suspectat de implicare în tentativa de lovitură de stat.

Tatăl, sora, mama asasinului şi alţi doi apropiaţi ai asasinului sunt audiaţi de poliţie iar persoana cu care locuia acesta într-un apartament din Ankara a fost reţinută, potrivit agenţiei Anatolia.

O delegaţie rusă trebuie să ajungă la Ankara la ora locală 11.00 pentru a ancheta moartea ambasadorului rus, anunţă CNN Turk.

Ambasada SUA a anunţat că activitatea normală a misiunilor diplomatice americane de la Ankara, Istanbul şi Adana va fi suspendată marţi. Autorităţile turce au reţinut un bărbat care a deschis focul în faţa Ambasadei americane de la Ankara, însă nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident, a declarat un oficial al Departamentului de Stat, citat de ABC News.

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împuşcat mortal, luni după-amiază, la Ankara, de un terorist islamist eliminat ulterior de forţele speciale ale poliţiei turce.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici