Scandalul de prostituţie din Columbia: Agenţii Secret Service aveau programul preşedintelui Obama în camerele în care au adus prostituate

Anchetatorii verifică dacă prostituatele la ale căror servicii au recurs membrii Secret Service săptămâna trecută în Cartagena, Columbia, au avut acces la programul preşedintelui Barack Obama, la hărţi şi la unul sau mai multe telefoane Black Berry ale agenţilor în camerele de hotel ale acestora.

1496 afișări
Imaginea articolului Scandalul de prostituţie din Columbia: Agenţii Secret Service aveau programul preşedintelui Obama în camerele în care au adus prostituate

Scandalul de prostituţie din Columbia: Agenţii Secret Service aveau programul preşedintelui Obama în camerele în care au adus prostituate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ediţiei electronice a New York Daliy News, programul vizitei preşedintelui Obama în Columbia ar fi fost găsit într-o cameră de hotel unde agenţii Secret Service ar fi adus prostituate. Aceştia s-ar fi lăudat public că "lucrează pentru Obama" şi că sunt acolo "pentru a-i asigura protecţie", relatează ABC.

Secret Service verifică trecutul acestor femei şi înregistrările convorbirilor lor telefonice pentru a se asigura că acestea nu au legături cu teroriştii sau traficanţii de droguri, potrivit unor surse citate de cotidianul american.

"Până în prezent nu avem dovezi că s-ar fi creat o breşă în securitatea preşedintelui", a declarat congresmenul Pete King. "Nu erau planificări împrăştiate prin cameră. Toate telefoanele BlackBerry ale agenţilor sunt codate. Toate au fost predate când aceştia au fost chemaţi la Washington şi nu lipseşte niciunul", a adăugat el.

Dar, afirmă el, prostituate sau nu, "să aduci cetăţeni străini într-o zonă securizată este o problemă". "Acest lucru putea fi dezastruos", a conchis King.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici