Schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia. Nadia Savcenko a fost eliberată şi adusă în Ucraina cu un avion trimis de Petro Poroşenko

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat ordinul de graţiere a pilotului militar ucrainean Nadia Savcenko, adusă în Ucraina miercuri cu un avion trimis de şeful statului ucrainean, Petro Poroşenko.

3362 afișări
Imaginea articolului Schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia. Nadia Savcenko a fost eliberată şi adusă în Ucraina cu un avion trimis de Petro Poroşenko

Schimb de prizonieri între Ucraina şi Rusia. Nadia Savcenko a fost eliberată (Imagine AFP / Mediafax Foto)

UPDATE:  Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat ordinul de graţiere a pilotului militar ucrainean Nadia Savcenko, adusă în Ucraina miercuri cu un avion trimis de şeful statului ucrainean, Petro Poroşenko.

"Astăzi, un avion rus a adus la Moscova doi cetăţeni ruşi - Aleksandr Aleksandrov şi Evgheni Ierofeiev", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

"În paralel, preşedintele Vladimir Putin a semnat ordinul prin care o graţiază pe Nadia Savcenko; ea a fost dusă la Kiev cu un avion trimis de preşedintele Petro Poroşenko", a precizat Peskov.

Petro Poroşenko a confirmat că avionul cu Nadia Savcenko a aterizat la Kiev. "Un avion prezidenţial în care este eroina Nadia Savcenko tocmai a aterizat", a spus el.

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko a fost eliberată de Rusia în cadrul unui schimb de prizonieri cu Ucraina, au anunţat miercuri surse citate de presa ucraineană. Conform surselor citate, Nadia Sancenko a fost eliberată în schimbul cetăţenilor ruşi Evgheni Ierofeiev şi Aleksander Aleksandrov, care erau deţinuţi în Ucraina.

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko a fost găsită vinovată de moartea jurnaliştilor ruşi Igor Korneliuk şi Anton Voloşin şi a fost condamnată de o instanţă rusă la 22 de ani de închisoare. Nadia Savcenko, în vârstă de 34 de ani, a fost transferată din oraşul rus Rostov-on-Don la Kiev cu avionul preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko.

Ierofeiev şi Aleksandrov au fost transferaţi la Moscova cu un avion al preşedintelui rus, Vladimir Putin. Conform surselor citate, Nadia Sancenko a fost eliberată în schimbul cetăţenilor ruşi Evgheni Ierofeiev şi Aleksander Aleksandrov, care erau deţinuţi în Ucraina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici