Secretarul american al Apărării afirmă că unele ţări care cumpără echipament militar din Rusia ar trebui exceptate de la sancţiunile SUA

Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat că unele ţări care cumpără echipament militar din Rusia ar trebui să facă obiectul unor excepţii de la sancţiunile prevăzute de legislaţia din SUA, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

620 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării afirmă că unele ţări care cumpără echipament militar din Rusia ar trebui exceptate de la sancţiunile SUA

Mattis: Unele ţări care cumpără echipament militar din Rusia ar trebui exceptate de la sancţiuni

Măsurile punitive ce vizează ţările care achiziţionează echipamente militare din Rusia sunt prevăzute de legea CAATSA (Counter America's Adversaries Through Sanctions Act), un act legislativ adoptat de Congresul american în anul 2017, ca reacţie la ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial din SUA.

"Totuşi, în timp ce impunem sancţiuni necesare şi meritate pentru atitudinea malignă (a Rusiei), este imperativ să-i oferim secretarului de Stat autoritatea de a face derogări de la legea CAATSA", a declarat Mattis.

Aceste derogări ar permite unor ţări care achiziţionează echipamente militare din Rusia "să construiască o relaţie de securitate mai strânsă cu SUA", reducându-şi progresiv dependenţa de produsele militare ruse, a adăugat oficialul american, care în curând urmează să întreprindă o vizită în India, ţară care importă masiv echipamente militare din Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici