Şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică din Iran: Nu cred că acordul nuclear va fi afectat de Trump

Acordul nuclear încheiat anul trecut între Iran şi cele şase puteri mondiale nu va fi în pericol dacă Donald Trump câştigă alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a declarat şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică din Iran, citat de Reuters online.

701 afișări
Imaginea articolului Şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică din Iran: Nu cred că acordul nuclear va fi afectat de Trump

Şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică din Iran: Nu cred că acordul nuclear va fi afectat de Trump (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane, a spus că acesta este "cel mai prost acord negociat vreodată", adăugând că înţelegerea ar putea conduce chiar la "holocaust nuclear", deşi a recunoscut, de asemenea, că va fi dificil de anulat un acord înscris într-o rezoluţie ONU.

Trump a criticat-o şi pe rivala sa democrată Hillary Clinton pentru contribuţia pe care a avut-o, în perioada 2009-2013 cât a ocupat funcţia de secretar de Stat, în pregătirea terenului pentru negocierile ce au condus la încheierea acordului.

Cu toate acestea, Ali Akbar Salehi, şeful Organizaţiei pentru Energie Atomică din Iran, a minimalizat posibilitatea ca Trump să întoarcă spatele acestui acord.

"Cred că oricine ar ajunge să ocupe biroul preşedintelui Statelor Unite va trebui să acţioneze în conformitate cu realităţile de pe teren", a declarat el la Viena.

"Poţi folosi multe cuvinte, sloganuri dar la finalul zilei eşti constrâns de realităţi", a continuat acesta.

"Nu cred că acordul nuclear va fi afectat grav de către Trump. Ar putea suferi mici fluctuaţii, unele lucruri ar putea fi întârziate, dar nu va fi afectat în mod grav", a mai subliniat Ali Akbar Salehi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici