Trump afirmă că, în cazul alegerii sale, SUA ar recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului

În cadrul discuţiilor purtate duminică cu premierul Benjamin Netanyahu, candidatul republican Donald Trump i-a spus şefului de guvern de la Tel Aviv că, în cazul în care va fi ales preşedinte, Statele Unite ar recunoaşte Ierusalimul drept capitala nedivizată a Israelului, scrie Reuters online.

1550 afișări
Imaginea articolului Trump afirmă că, în cazul alegerii sale, SUA ar recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului

Trump afirmă că, în cazul alegerii sale, SUA ar recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit oficialilor de campanie ai candidatului republican, Trump ar fi declarat că, în cazul alegerii sale în funcţia de preşedinte, Statele Unite ar "recunoaşte Ierusalimul drept capitală nedivizată a statului Israel".

Cu toate că Israelul consideră Ierusalimul drept capitala sa, puţine ţări recunosc acest lucru, iar cele mai multe, inclusiv Statele Unite, îşi au ambasadele la Tel Aviv.

Pe de altă parte, palestinienii intenţionează să stabilească la Ierusalimul de Est capitala statului pe care doresc să-l înfiinţeze, în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

În cursul întâlnirii cu premierul Netanyahu, care a durat mai bine de o oră, Donald Trump a fost de acord cu acesta că se va putea ajunge la pace în Orientul Mijlociu doar dacă "palestinienii renunţă la ură şi violenţă şi acceptă Israelul drept un stat evreiesc".

Trump şi Netanyahu au mai discutat pe larg şi despre gardul ridicat de Israel la frontiere, un exemplu folosit anterior de Trump pentru a-şi prezenta planurile sale de limitare a imigraţiei, printre care se numără şi construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

Tot în cursul zilei de duminică, premierul israelian s-a întâlnit şi cu candidata democrată la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, cu care a discutat timp de aproape o oră.

Clinton şi-a reafirmat angajamentul pentru soluţia cu două state în conflictul israelo-palestinian, declarând că aceasta "garantează viitorul Israelului ca stat evreiesc sigur şi democratic, cu frontiere recunoscute în plan internaţional, şi oferă palestinienilor independenţă, suveranitate şi demnitate".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici