Şeful spionajului german spune că Berlinul ar trebui să poată riposta la atacurile cibernetice

Hans-Gerog Maassen, şeful agenţiei germane de spionaj intern, a declarat că Germania ar trebui să aibă posibilitatea de a răspunde la atacurile cibernetice, inclusiv prin distrugerea echipamentelor utilizate pentru atacarea ţării, scrie The Associated Press.

273 afișări
Imaginea articolului Şeful spionajului german spune că Berlinul ar trebui să poată riposta la atacurile cibernetice

Şeful spionajului german spune că Berlinul ar trebui să poată riposta la atacurile cibernetice (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Într-un interviu pentru agenţia de ştiri Dpa, Maassen, care conduce agenţia de spionaj intern BfV, a afirmat că este necesar "să nu fim exclusiv defensivi".

Oficialul a adăugat că Germania "trebuie să poată ataca inamicul pentru a-l putea opri din a comite alte atacuri împotriva noastră".

Agenţia BfV se ocupă cu contraspionajul şi nu operează în afara Germaniei, astfel că folosirea de mijloace ofensive de război electronic ar reprezenta o schimbare semnificativă a modului de operare a agenţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici