Sudul Thailandei a devenit inaccesisbil pe cale rutieră din cauza ploilor soldate cu 30 de morţi

Sudul Thailandei nu mai este accesibil, marţi, pe cale rutieră după prăbuşirea a două poduri şi întreruperea circulaţiei feroviare la 300 de kilometri sud de Bangkok din cauza ploilor care au provocat moartea a 30 de persoane, relatează Le Figaro.

296 afișări
Imaginea articolului Sudul Thailandei a devenit inaccesisbil pe cale rutieră din cauza ploilor soldate cu 30 de morţi

Sudul Thailandei a devenit inaccesisbil pe cale rutieră din cauza ploilor soldate cu 30 de morţi (Imagine: Adi Piclisan / Mediafax Arhiva Foto)

Aceste precipitaţii au loc în zone foarte frecventate de străini, în special în această perioadă.

"Două poduri s-au prăbuşit pe autostrada numărul 4 (în sud). În urma acestui eveniment, am fost nevoiţi să întrerupem circulaţia", la aproximativ patru ore de drum de Bankok, după staţiunea balneară Hua Hin, a explicat purtătorul de cuvânt al reţelei autorutiere thailandeze.

Potrivit unui nou bilanţ, după mai mult de o săptămână de ploi torenţiale, cel puţin 30 de persoane au decedat, a declarat marţi ministrul de Interne din această ţară.

În total, au fost afectate 12 provincii din sudul ţării şi peste 1,1 milioane de persoane, 360.000 de case fiind acoperite de apă.

Guvernul a trimis militari să distribuie hrană locuitorilor şi să evacueze anumite zone acoperite de apă.

Acesta este cel de-al doilea episod de inundaţii în câteva săptămâni în sudul ţării, regiunea cea mai frecventată de turişti din Thailanda. În decembrie, peste 35 de persoane au murit din cauza condiţiilor meteorologice extreme.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici