Seminţe germinate din Saxonia Inferioară, posibila origine a îmbolnăvirilor cu E.coli

Seminţe germinate din Saxonia Inferioară ar putea fi la originea epidemiei legate de bacteria E.coli în Europa, soldată, conform unui nou bilanţ, cu 22 de morţi, a anunţat, duminică, ministrul Agriculturii din landul Saxonia Inferioară, Gert Lindemann.

1511 afișări
Imaginea articolului Seminţe germinate din Saxonia Inferioară, posibila origine a îmbolnăvirilor cu E.coli

Seminţe germinate din Saxonia Inferioară, posibila origine a îmbolnăvirilor cu E.coli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a adăugat însă că nu există încă o dovadă definitivă care să confirme această ipoteză.

"Indiciile sunt însă suficient de puternice pentru a le recomanda consumatorilor să renunţe pentru moment la consumul acestora", a declarat Lindemann, înt-ro conferinţă de presă susţinută la Hanovra.

Rezultatul analizelor de laborator va fi disponibil abia luni, însă Ministerul Agriculturii a afirmat că actuala pistă conduce către un producător din regiunea Uelzen, care vinde seminţe germinate în Germania, dar colaborează şi cu alte ţări europene sau din Extremul Orient.

Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC) a anunţat că 22 de persoane au murit în Europa în urma îmbolnăvirii cu E.coli enterohemoragică, 21 dintre decese fiind înregistrate în Germania. În ţările UE au fost înregistrate până duminică 1.605 cazuri de contaminare, iar 658 de persoane prezintă sindromul hemolitic şi uremic.

ECDC a anunţat şi patru noi cazuri de îmbolnăvire în Marea Britanie şi unul din Danemarca. Şi Suedia a anunţat un nou caz de îmbolnăvire, numărul total de cazuri înregistrate în această ţară ajungând la 47.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici