Senator american: Chinezii "posedă o bună parte din America"

Senatorul democrat american Arlen Specter a lansat duminică o serie de critici dure la adresa Chinei şi a politicii sale economice, acuzându-i pe chinezi că ocupă locurile de muncă ale americanilor şi că "posedă o bună parte din America".

79 afișări
Imaginea articolului Senator american: Chinezii "posedă o bună parte din America"

Senator american: Chinezii "posedă o bună parte din America" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Specter reacţiona astfel la anunţul făcut cu o zi înainte de secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, privind amânarea unui raport referitor la ratele de schimb ale monedelor străine. Această amânare permite administraţiei Barack Obama să nu declare pentru moment dacă China îşi manipulează moneda, yuanul.

"Nu sunt foarte mulţumit de această amânare", a declarat Arlen Specter la postul de televiziune Fox.

"Avem o adevărată problemă cu chinezii", a adăugat el. "Ei sunt foarte abili şi adesea ne dublează. Ne iau locurile de muncă. Ne iau banii şi apoi ne împrumută, şi posedă o bună parte din America", a declarat senatorul care, la fel ca alţi omologi ai săi, cere Chinei să reevalueze yuanul.

Amânarea acestui raport, prevăzut pentru 15 aprilie, era aşteptată după anunţul Chinei privind participarea preşedintelui Hu Jintao la summitul pe tema securităţii nucleare, care va avea loc la 12 şi 13 aprilie, la Washington.

Statele Unite încearcă să convingă China să accepte impunerea de sancţiuni Iranului pentru programul său nuclear, suspectat că ar avea scopuri militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici