Serenadă în faţa închisorii unde este deţinută Iulia Timoşenko - VIDEO

Peste 2.000 de partizani ai opozantei ucrainene Iulia Timoşenko s-au adunat duminică în faţa închisorii unde este deţinută fosta şefă a Guvernului, pentru o serenadă cu ocazia aniversării sale, sărbătorită cu flori şi numeroase mesaje de susţinere.

498 afișări
Imaginea articolului Serenadă în faţa închisorii unde este deţinută Iulia Timoşenko - VIDEO

Serenadă în faţa închisorii unde este deţinută Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii scandau "Iulia, libertate!", la intrarea în închisoarea din Kiev, unde zeci de poliţişti erau mobilizaţi.

Numeroşi participanţi cu buchete mari de flori erau strânşi în spatele unei bariere metalice, în faţa intrării în clădire, iar alţii au lipit carduri cu urări în formă de inimă pe un zid al închisorii.

Mai multe formaţii de muzicieni cunoscuţi din Ucraina au cântat pe o mică scenă ridicată în apropierea centrului de detenţie.

Încarcerată din august, Iulia Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru că a încheiat, în 2009, pe vremea când era premier, acorduri în domeniul gazelor cu Rusia, considerate defavorabile ţării sale. Ea a negat întotdeauna aceste acuzaţii, denunţând motivaţia lor politică.

"Chiar şi în spatele gratiilor, în condiţii inumane, Timoşenko îşi continuă lupta", a declarat adjunctul fostului premier, Oleksandr Turcinov, aflat printre manifestanţi.

"Îi doresc sănătate", a afirmat la rândul său fiica lui Timoşenko, Evghenia Carr.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici