Seul: Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat miercuri două rachete cu rază scurtă în Marea Japoniei, potrivit Coreei de Sud, după o săptămână de la efectuarea unor teste similare.

332 afișări
Imaginea articolului Seul: Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă în Marea Japoniei, anunţă Seulul (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un purtător de cuvânt al Statului Major sud-coreean a anunţat că Nordul a lansat, din provincia Hwanghae (est), două rachete cu rază scurtă, care au căzut în Marea Japoniei, în largul coastelor sale estice.

"Suspectăm că ar fi vorba despre rachete balistice cu rază scurtă", a afirmat purtătorul de cuvânt pentru AFP.

Nordul a ameninţat săptămâna trecută că va continua testele cu rachete ghidate, sfidând Occidentul, care a făcut apel la suspendarea programului său de înarmare.

Phenianul a lansat miercurea trecută două rachete cu rază scurtă de pe Coasta sa de Est, cu o zi înainte de o vizită, la Seul, a preşedintelui chinez Xi Jinping, care a acordat prioritate Sudului pentru prima sa călătorie în peninsulă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici