Seulul sugerează că sancţiunile impuse Coreei de Nord ar putea fi ridicate înaintea denuclearizării complete

Coreea de Sud a anunţat luni că sancţiunile impuse Coreei de Nord ar putea fi ridicate odată ce Phenianul va lua "măsuri semnificative în privinţa denuclearizării", spre deosebire de SUA, care au cerut mai întâi denuclearizarea completă, relatează site-ul postului France 24.

831 afișări
Imaginea articolului Seulul sugerează că sancţiunile impuse Coreei de Nord ar putea fi ridicate înaintea denuclearizării complete

Seulul sugerează că sancţiunile impuse Coreei de Nord ar putea fi ridicate înaintea denuclearizării complete

Liderul suprem nord-coreean Kim Jong-un, în cadrul summitului din Singapore cu preşedintele american Donald Trump, şi-a afirmat angajamentul privind denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene.

În acest context, secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că sancţiunile impuse Phenianului vor rămâne în vigoare până ce procesul de denuclearizare va fi complet.

Cu toate acestea, partea sud-coreeană a sugerat că ridicarea sancţiunilor ar putea avea loc mai devreme.

"Opinia noastră este că sancţiunile trebuie să rămână în vigoare până când Coreea de Nord va lua măsuri semnificative, substanţiale în privinţa denuclearizării", a declarat ministrul sud-coreean de Externe Kang Kyung-wha.

Oficialul sud-coreean a adăugat că Seulul şi Washingtonul încă împărtăşesc aceleaşi obiective şi vor continua să se consulte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici