Sibianul care şi-a deschis un restaurant cu specific spaniol la Madrid. Darius a mizat pe cultura locală şi a avut succes

  • Darius Traian Suciu este un sibian get-beget care a reuşit să-şi vadă visul cu ochii şi să deschidă un restaurant în Spania, în Alcalá de Henares, lângă Madrid.
  • Spre deosebire de alţi români care au mizat pe tradiţia de acasă, Darius a optat pentru stilul spaniol şi a avut succes.
  • A muncit mult ca să-şi facă un loc pe piaţă, dar acum majoritatea clienţilor săi spanioli încep să fie interesaţi şi de România.
811 afișări
Imaginea articolului Sibianul care şi-a deschis un restaurant cu specific spaniol la Madrid. Darius a mizat pe cultura locală şi a avut succes

Sursa foto: Facebook / Puro Bouquet Restaurante

Un restaurant spaniol gestionat de un român nu este ceva foarte des întâlnit în Spania. Într-o ţară în care oamenii îşi petrec foarte mult timp socializând la bar sau pe terase, trebuie să cunoşti foarte bine cultura şi aşteptările clientului.

Darius Traian Suciu a înţeles asta de la început şi nu i-a fost teamă să investească într-un restaurant spaniol cu toate dotările necesare. Prima lui afacere a creat-o la 19 ani, în România, după care a emigrat în Spania.
 
În urmă cu 5 ani a deschis uşile la „Puro Bouquet”, restaurantul său din Alcalá de Henares. Darius are acum 5 angajaţi, este apreciat tocmai pentru specificul spaniol, iar clienţii săi îl întreabă despre mâncarea românească şi despre România.
 
Pandemia i-a dat însă planurile peste cap şi acum face eforturi uriaşe ca să depăşească criza din sectorul Horeca, afectat de restricţiile sanitare tot mai dure.
 
Felix Damian: Spaniolii iubesc vinurile bune şi orice bar de aici, care se respectă, are o oferta selecta din care poţi cege oricând un pahar de Ribera del Duero, Rioja sau un Rueda acompaniat de un aperitiv delicios. Este greu de imaginat că o asemenea tradiţie ar putea dispărea, dar patronii sunt dispuşi sa facă toate sacrificiile pentru ca această industrie să supravieţuiască pandemiei.
 
Darius Traian Suciu - patron „Puro Bouquet” Alcalá de Henares: M-am dedicat gastronomiei spaniole şi nu am vrut să merg pe gastronomia românească. Clienţii fideli sunt foarte mulţumiţi . S-au obişnuit şi respectăm toate cerinţele lor. Vor să vadă castelul lui Dracula, să mânânce tipic românesc. De multe ori le fac aşa câte ceva, în afara meniului, ca să probeze. Sunt mulţumiţi, dar mulţi vor să vadă şi să cunoască România. Chiar la început, în prima săptămână (n.r. după lockdown) a fost foarte bine. Am zis că se termină lumea. Era coadă, toată lumea voia să mânânce şi să bea  de parcă nu mai exista băutură şi mâncare pe lume. La 2 - 3 săptămâni situaţia s-a schimbat radical. Nu câştigăm. Acuma scoatem bani din buzunar ca să rezistăm. Acuma depinde de fiecare, care rezistă mai mult. Vom vedea cine o să închidă şi cine o să reziste. De multe ori sunt nişte chestii inutile, dar legea e lege şi trebuie să le respectăm. Totul depinde de guvern. 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici