Silvio Berlusconi îşi recunoaşte înfrângerea la "toate temele" referendumului din Italia

Premierul italian, Silvio Berlusconi, şi-a recunoscut luni înfrângerea în cazul "tuturor temelor" de la referendumul organizat duminică şi luni, la care italienii au respins revenirea la energia nucleară, privatizarea apei şi imunitatea sa juridică.

494 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi îşi recunoaşte înfrângerea la "toate temele" referendumului din Italia

Silvio Berlusconi îşi recunoaşte înfrângerea la "toate temele" referendumului din Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pare clar că voinţa italienilor este netă în privinţa tuturor temelor supuse votului", a declarat Il Cavaliere într-un comunicat al serviciilor sale.

Potrivit rezultatelor încă parţiale ale Ministerului de Interne, majoritatea zdrobitoare a italienilor, între 95 şi 96 la sută, au votat în favoarea referendumului, pentru abrogarea legilor Guvernului lui Berlusconi în aceste domenii.

El a apreciat că "Guvernul şi Parlamentul au datoria să accepte pe deplin răspunsurile date la referendum" privind energia nucleară, imunitatea sa juridică şi privatizarea apei (administrare şi tarife).

Berlusconi a recunoscut că participarea mare la referendum, cu o rată de 57 la sută, mult superioară cvorumului (50 la sută plus 1), "demonstrează o voinţă de participare a cetăţenilor la deciziile privind viitorul care nu poate fi ignorată".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici