Simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic, arestat în Republica Moldova

Un cetăţean moldovean suspectat că ar fi simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic a fost arestat preventiv în Republica Moldova, anunţă Serviciul pentru Informaţii şi Securitate (SIS), citat de Publika.md.

18143 afișări
Imaginea articolului Simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic, arestat în Republica Moldova

Simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic, arestat în Republica Moldova

Militantul islamist, în vârstă de 29 de ani, a fost reţinut la sfârşitul săptămânii trecute, iar luni a fost plasat în arest preventiv.

Suspectul se afla în vizorul serviciilor secrete de mai bine de doi ani. Potrivit SIS, islamistul avea pregătirea necesară pentru a comite un atac terorist.

"Individul a creat o platformă de comunicare în reţeaua Facebook cu denumirea «Adept al Stat Islamic». Posta fotografii, înregistrări video cu diferite activităţi extremiste şi teroriste. Instiga la acţiuni de finanţare a acestei organizaţii teroriste", a declarat procurorul Denis Rotaru.

Serviciul moldovean pentru Informaţii şi Securitate a lansat un apel la vigilenţă, îndemnând cetăţenii să raporteze cazuri de persoane care promovează ideologia reţelei teroriste Stat Islamic.

Numeroşi islamişti moldoveni care au participat la conflictul din Siria ca membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au revenit în Republica Moldova, a anunţat la sfârşitul anului 2015 Anatol Şalaru, ministrul moldovean al Apărării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici