Site-ul referendumului privind anexarea Crimeei la Rusia, atacat de hackeri

Hackeri au atacat duminică site-ul oficial al referendumului privind anexarea Crimeei la Rusia, cu doar câteva ore înainte de deschiderea secţiilor de votare, potrivit autorităţilor separatiste.

383 afișări
Imaginea articolului Site-ul referendumului privind anexarea Crimeei la Rusia, atacat de hackeri

Site-ul referendumului privind anexarea Crimeei la Rusia, atacat de hackeri

"Astăzi (duminică), la ora (locală) 1.00 (1.00, ora României), site-ul nostru a fost vizat de un atac masiv prin negarea serviciului (DDoS)", se arată într-un comunicat citat agenţia rusă RIA Novosti.

În comunicatul postat pe site-ul referendum2014.ru, experţi au putut să stabilească faptul că sursa atacului se afla pe teritoriul Statelor Unite, la Urbana-Champaign de la Universitatea din Illinois, scrie agenţia care nu oferă alte informaţii.

Asemenea atacuri sunt comise de pe aşa-numite "botnets", reţele de calculatoare compromise ai căror proprietari nu ştiu, de obicei, că proprietatea lor este folosită în scopuri ilegale. Aceste reţele pot fi controlate de la distanţă de către hackeri pentru a "inunda" cu solicitări site-uri ţintă, un atac cunoscut sub numele de atac prin negarea serviciului (DDoS).

Potrivit agenţiei, o serie de site-uri guvernamentale ruseşti au fost blocate vineri de atacuri de acest tip, inclusiv ale Kremlinului şi Băncii centrale a Rusiei.

Atacuri din partea unor hackeri au fost comise, în trecut, în cursul unor crize între foste republici sovietice şi Rusia. Site-uri guvernamentale şi private din Estonia au fost atacate în 2007, în cursul unei dispute cu privire la reamplasarea unui monument sovietic la Tallin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici