Situaţia din Libia este din ce în ce mai haotică. Mai multe oraşe, controlate de manifestanţi - VIDEO

Situaţia din Libia este din ce în ce mai confuză şi haotică, iar estul ţării a scăpat aproape în totalitate de sub controlul Guvernului de la Tripoli, existând informaţii că liderul Muammar Kadhafi ar fi părăsit capitala, informează BBC News online.

502 afișări
Imaginea articolului Situaţia din Libia este din ce în ce mai haotică. Mai multe oraşe, controlate de manifestanţi - VIDEO

Situaţia din Libia este din ce în ce mai haotică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit corespondentului BBC, aproape toţi liderii tribali au anunţat că susţin opoziţia, la fel ca şi principalii lideri religioşi. Conform BBC, există informaţii că Muammar Kadhafi ar fi părăsit Tripoli, stabilindu-se probabil în oraşul său natal, Sirt, sau la baza militară din Sabha.

Ambasadorul Libiei la Liga Arabă, Abdel Moneim al-Honi, a anunţat că se alătură "revoluţiei", iar ambasadorul din India, Ali al-Essawi, a demisionat în semn de protest faţă de reprimarea violentă a protestelor.

Pare să fie doar o chestiune de timp până când regimul Kadhafi va fi înlăturat de la putere, precizează corespondentul BBC, subliniind că mulţi libieni se tem de violentele care vor urma.

Mai multe oraşe libiene sunt controlate de manifestanţi

"Numeroase oraşe au căzut, în special în estul coastei. Mai mulţi militari s-au alăturat" revoltei împotriva lui Muammar Kadhafi, a declarat preşedinta FIDH, Souhayr Belhassen, menţionând oraşele Benghazi, un bastion al opoziţiei, şi Syrte, oraşul natal al colonelului Kadhafi.

Potrivit acesteia, violenţele din timpul manifestaţiilor care cer plecarea liderului libian au provocat "între 300 şi 400 de morţi, probabil mai aproape de 400".

O altă organizaţie neguvernamentală, Human Rights Watch, a menţionat luni dimineaţă un bilanţ de cel puţin 233 de morţi.

Informaţiile FIDH, cu sediul la Paris, provin în mare parte de la ligile libiene pentru drepturile omului. Potrivit acestor informaţii, tabăra de la Bab el Azizia, unde trăieşte liderul libian, la periferia oraşului Tripoli, ar fi fost de asemenea atacată în noaptea de duminică spre luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici